Diensten

Data migratie

Data migratie

Stel u wilt een nieuw ERP-, CRM- of ander systeem implementeren. De kans is groot dat u dan een aantal oudere systemen gaat uitfaseren. Systemen die een schat aan waardevolle informatie bevatten. Gaat deze informatie verloren, of probeert u deze data te migreren naar het nieuwe systeem? Grote kans dat u, noodgedwongen, afscheid neemt van de oude gegevens.

Implementatiepartner ook migratie expert?

Implementatiepartners die nieuwe systemen installeren en configureren zijn experts op het gebied van uw nieuwe systeem. Maar als het aankomt op datamigratie, dan wordt het een heel ander verhaal. Meestal kennen ze uw oude systemen niet en hebben ze geen idee hoe ze de oude data moeten ontsluiten, converteren en samenvoegen tot data die wel door het nieuwe systeem ingelezen kan worden. Soms wil men nog wel kijken naar mogelijke oplossingen, maar vaak laat men het aan u, de klant, over om zelf de migratie uit te voeren.

Gelukkig zijn er ook slimme implementatiepartners die hun sterke en zwakke kanten kennen. Zij adviseren hun klanten om een datamigratie specialist, zoals Data Professionals, in te huren. Deze datamigratie specialist kan er dan voor zorgen dat alle data uit de oude systemen gehaald wordt en vervolgens omgezet wordt naar een formaat dat de implementatiepartner kan inlezen in het nieuwe systeem. Beschikt het nieuwe systeem standaard niet over een interface waarmee data in bulk geladen kan worden? Geen probleem Data Professionals beschikt over de juiste tools om er toch voor te zorgen dat de data in uw systeem terechtkomt.

Data professionals, uw migratie specialist

Doordat Data Professionals applicatie- en systeemonafhankelijk werkt en bovendien over een aantal generieke, zelf ontwikkelde tools beschikt die data uit ieder systeem kunnen ontsluiten, is er altijd wel een snelle en goedkope oplossing voor u!

Vorige Omhoog Volgende